Bio

Den danske sanger, guitarist og mundharmonikaspiller Nisse Thorbjørn også kaldet “Copenhagen Slim” voksede op i et hjem med masser af musik; reggae, blues og hans mors sangstemme lagde grunden til en kærlighed til musikken der har udviklet sig til en karriere som professionel musiker, med et speciale i blues, soul og amerikansk roots musik.

Nisse Thorbjørn sang i flere kor i løbet af hans barndom og ungdom og tog som teenager mundharmonikaen og guitaren til sig.
Hans fokus på især chicago og delta blues bragte ham i 2003 til Chicago hvor han udforskede stilarterne yderligere. Mødet og samarbejdet med musikerne Lurrie Bell, John Primer og Billy Branch har været en stor inspiration for årene der fulgte.

Udgivelsen af albummet “CPH Slim” (2009) skaffede flotte anmeldelser, især Politikens ros og 4 hjerters vurdering var en stor cadeau fra en avis der sjældent anmeldte Blues og roots udgivelser.

Henrik Palle:
Blues, denne gamle sorte genre, der ligger til grund for både jazz og rock’n roll, er uden så mange dikkedarer, men netop derfor sindssygt svær at spille, fordi man på én gang skal holde sig snævert til traditionen og samtidig byde ind med noget nyt.
Og det må man faktisk sige, at den danske mundharpevirtous, guitarist og sanger Nisse Thorbjørn gør med denne cd, hvor han får lidt selskab af nu afdøde Peter Thorup og sangerinden Kira Skov..

Peter Thorup:
“Jeg tror sgu vi har fat i noget rigtig godt her.”

Peter Thorups kommentar efter indspilningen af deres duet “goin down to gainesville” fra udgivelsen “CPH Slim” gjorde Nisse Thorbjørn endnu mere sikker på sin sangskrivning og “Goin down to gainesville” står stadig som en af de mere originale blues sange der er kommet ud af danmark, desværre viste det sig at blive Peter Thorups sidste indspilning da han døde før udgivelsen.

Da Nisse Thorbjørn i 2009 modtog prisen “Årets danske bluesnavn” var det et klap på skulderen mange havde set måtte komme. Modtagelsen af prisen skubbede for alvor Nisse Thorbjørn karriere i gang.

Samarbejdet med toppen af Chicago’s Bluesmiljø.”
10 år efter turen til Chicago gik rejsen den anden vej og denne gang var det først John Primer og sidenhen Lurrie Bell der rejste til europa for at spille med Nisse Thorbjørns “Copenhagen Slim Band” som backing og de har sidenhen besøgt flere lande og festivaller.

Lurrie Bell:
“Copenhagen Slim has a unique style, and is one of the best Harmonica players i have worked with.”